Odpowiednie wysmażenie steka, to chyba problem każdego domowego kucharza. Ale nie z tym urządzeniem wyposażonym w program do pieczenia steków. Z frytkownicy powietrznej 4Swiss steki za każdym razem wychodzą idealne – puentuje Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny, który o jedzeniu potrafi mówić bez przerwy, okraszając proste kulinarne historie dawką specyficznego poczucia humoru. Kto, jak kto, ale największy polski mięsożerca, który “zjadł zęby” na niejednej “sztuce mięsa”, nie może się mylić. Gospodarz popularnych programów telewizji Kuchnia+ „Jakubiak w sezonie” i „Jakubiak lokalnie” we frytkownicy powietrznej 4Swiss zakochał się “od pierwszego użycia” już marcu ubiegłego roku. Jeszcze zanim urządzenie ujrzało światło dzienne debiutując w producenckim sklepie, aby następnie “wirusem” zająć popularne sieci handlowe. Pożyczył jedyny egzemplarz i nigdy nie oddał. Ta historia nie mogła skończyć się inaczej – juror polskiej edycji programu MasterChef Junior zaczyna serię przepisów ukazując, że z tym urządzeniem gotowanie staje się dziecinnie proste, a mistrzem własnej kuchni może zostać każdy. Na dobry początek dania mięsne – no jakby inaczej? 😉
Przepis na stek z chimichurri według Tomka Jakubiaka
Na pierwszy podmuch powietrza idzie wyborny stek z chimichurri. To jest po prostu przepyszne! Musicie spróbować 🙂
Składniki
Czosnek
Oliwa z oliwek
Suszone pomidory
Zioła
Papryczka chili
Limonka
Parmezan
Masło
Sos sojowy
Sposób przygotowania
Czosnek przekrawamy na pół w poprzek nasion
Skąpany w oliwie pieczemy w temperaturze 200 st. C przez 20 minut
Warzywa drobno siekamy i łączymy z upieczonym i rozkruszonym czosnkiem
Do składników dodajemy sok z limonki i całość ;posypujemy parmezanem
Do uzyskanej masy dodajemy masło, aby połączyć składniki
Chimichurri jest gotowe 🙂
Stek wołowy nacieramy sosem sojowym, a następnie pokrywamy chimichurri
Temperatura pieczenia: 200 stopni
Czas pieczenia: 20 minut
Liczba kalorii: Lepiej nie pytać 😉
Smacznego!
Frytkownica beztłuszczowa 4Swiss – urządzenie, z którego dania zawsze wychodzą
Gdy Jakubiak zaczyna gotować, nie ma sobie równych. Jaka technologia powoduje, że teraz mistrzem własnej kuchni może być każdy?
Frytkownice beztłuszczowe zyskały ogromną popularność dzięki technologii umożliwiającej gotowanie, grillowanie, pieczenie i smażenie bez potrzeby użycia dodatkowego tłuszczu. Według opinii użytkowników frytki z frytkownicy beztłuszczowej są pysznie chrupkie na zewnątrz i delikatne w środku. Frytkownica beztłuszczowa cyrkulując ultra gorące i silnie sprzężone powietrze, równomiernie opieka dania z każdej ze stron, wydobywając esencję ich smaku. To właśnie dlatego zwolennicy dań mięsnych zwracają uwagę na korzystną różnicę w smaku ulubionych potraw przygotowywanych do tej pory na patelni lub w piekarniku. Niesamowicie intuicyjna obsługa urządzenia wyposażonego w dedykowane rozmaitym daniom programy sprawia, że frytkownica powietrzna 4Swiss jest urządzeniem coraz częściej wybieranym nawet przez męską grupę klientów.
Dowiedz się więcej na temat frytkownicy
Frytkownica powietrzna 4Swiss ABB-021: 10 powodów, dla których warto z niej korzystać
Frytkownica beztłuszczowa – sposób na zdrowe i smaczne posiłki