wg. przepisu Tomka Jakubiaka

Do szybkiego przygotowania wspaniałego barszczu wigilijnego potrzebujemy:

  • 1 litr bulionu (może być z kostki BIO)
  • 1 kg buraków
  • 3-4 jabłka
  • 3 ząbki czosnku
  • ocet jabłkowy BIO
  • przyprawy: sól, cukier, pieprz, liść laurowy, majeranek
  • oliwa z oliwek/ olej lniany
  • ew. uszka jako dodatek

1. Wyciskamy sok z buraków i jabłek.

Tomek użył wyciskarki wolnoobrotowej 4Swiss Swan, która jak widać na filmie sprawdziła się znakomicie!

Kod rabatowy -100 zł od Tomka: tomek100

2. Doprawiamy przygotowany wcześniej bulion solą, dodajemy do niego ocet jabłkowy BIO, pieprz czarny mielony, ćwierć szklanki cukru, liść laurowy, mielony majeranek, siekany czosnek, oliwę z oliwek lub olej lniany.

3. Na koniec do bulionu dolewamy wyciśnięty sok z buraków i jabłek. Tak przygotowanym barszczem zalewamy uszka. Zupę można dodatkowo ozdobić świeżymi listkami majeranku.

Smacznego!

Jeśli chcesz przygotować przepyszny barszcz wigilijny tak szybko jak Tomek, już dzisiaj kup wyciskarkę 4Swiss i zestaw noży:

4Swiss Swan BM105

  • Awangardowy design
  • Potężny silnik o mocy aż 400 Watt
  • Tylko 32 obroty ślimaka na minutę
  • 2 niezwykłe kolory do wyboru: Rose Gold i Platinium Silver
  • Wieczysta gwarancja na silnik!

4Swiss Geneve PRO BM101

  • Najwyższa jakość wykonania
  • 13 kolorów obudowy
  • Wieczysta gwarancja na silnik!

Nóż idealny Tomka

  • Nóż Szefa Kuchni + obierak Asia
  • wykonane z doskonałej niemieckiej stali
  • hartowane lodem do wartości HRC 56 ±2
  • wysoka precyzja cięcia
  • idealnie wyważone
  • ergonomiczny chwyt

Kod rabatowy -100 zł od Tomka: tomek100

Kod rabatowy -100 zł od Tomka: tomek100

Nóż ceramiczny 4Swiss GRATIS!

Kontakt

Śmiało napisz do nas wiadomość a skontaktujemy się z Tobą tak szybko, jak będzie to możliwe

0

Start typing and press Enter to search