
wg. przepisu Tomka Jakubiaka
Do szybkiego przygotowania wspaniałego barszczu wigilijnego potrzebujemy:
- 1 litr bulionu (może być z kostki BIO)
- 1 kg buraków
- 3-4 jabłka
- 3 ząbki czosnku
- ocet jabłkowy BIO
- przyprawy: sól, cukier, pieprz, liść laurowy, majeranek
- oliwa z oliwek/ olej lniany
- ew. uszka jako dodatek


1. Wyciskamy sok z buraków i jabłek.
Tomek użył wyciskarki wolnoobrotowej 4Swiss Swan, która jak widać na filmie sprawdziła się znakomicie!
Kod rabatowy -100 zł od Tomka: tomek100


2. Doprawiamy przygotowany wcześniej bulion solą, dodajemy do niego ocet jabłkowy BIO, pieprz czarny mielony, ćwierć szklanki cukru, liść laurowy, mielony majeranek, siekany czosnek, oliwę z oliwek lub olej lniany.
3. Na koniec do bulionu dolewamy wyciśnięty sok z buraków i jabłek. Tak przygotowanym barszczem zalewamy uszka. Zupę można dodatkowo ozdobić świeżymi listkami majeranku.
Smacznego!

Jeśli chcesz przygotować przepyszny barszcz wigilijny tak szybko jak Tomek, już dzisiaj kup wyciskarkę 4Swiss i zestaw noży:
4Swiss BM202 x JJ

- Wyciskarka zaprojektowana we współpracy z Joanną Jędrzejczyk
- 430 W mocy wyciskania
- Ulepszona konstrukcja sita, ślimaka i toru odprowadzania wytłoczyn
- Łatwe mycie dzięki Easy Cleaning System
- Wieczysta gwarancja na silnik!
4Swiss Swan BM105

- Awangardowy design
- Potężny silnik o mocy aż 400 Watt
- Tylko 32 obroty ślimaka na minutę
- 2 niezwykłe kolory do wyboru: Rose Gold i Platinium Silver
- Wieczysta gwarancja na silnik!
Nóż idealny Tomka

- Nóż Szefa Kuchni + obierak Asia
- Wykonane z doskonałej niemieckiej stali
- Hartowane lodem do wartości HRC 56 ±2
- Wysoka precyzja cięcia
- Idealnie wyważone
- Ergonomiczny chwyt

