Jedzenie powinno sprawiać przyjemność. Danie, na które przepis znajdziecie poniżej jest nie tylko nieziemsko pyszne, ale i stanowi bogactwo składników, których potrzebuje nasz organizm. Faszerowane pomidory z serkiem kozim Jest lekkie, a zarazem pożywne. Dzięki wskazówkom Tomka Jakubiaka przygotujecie je w zaledwie 15 minut. Tymi faszerowanymi pomidorami z serkiem kozim zachwycicie domowników i gości.
Wow, ale to jest nieziemsko pyszne! A dzięki temu urządzeniu, przygotowałem to w 15 minut
Przepis na faszerowane pomidory z serkiem kozim
Składniki:
Pomidor
Sól
Szczypiorek
Serek kozi
Natka pietruszki
Szczypiorek
Kolendra
Papryczka jalapeno
Czosnek
Limonka
Oliwa z oliwek
Ocet
Sposób przygotowania:
Odkrawamy wierzch pomidora i wyjmujemy jego miąższ. Wnętrze oprószamy solą.
Kozi serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą morską.
Wypełniamy pomidora przygotowanym farszem i pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej w 180 stopniach
Pora na aromatyczny sos, z którym podamy pieczonego pomidora.
Szczypiorek, kolendrę, papryczki jalapeno siekamy drobno i łączymy ze startym czosnkiem i sokiem z limonki.
Dodajemy kilka kropli oliwy i octu. Uzyskaną masę podsmażamy przez kilka minut.
Po 15 minutach danie jest gotowe, a my możemy przystąpić do tego, co najlepsze.
Nie trać energii w oczekiwaniu na jedzenie!
We frytkownicach marki 4Swiss zamiast tradycyjnej grzałki zastosowany został halogen, który maksymalizuje pracę urządzenia. Frytkownica błyskawicznie osiąga pełną moc grzewczą i optymalny zakres promieniowania cieplnego. W efekcie proces obróbki termicznej przebiega szybciej i bez zbędnego oczekiwania na nagrzanie – w odróżnieniu np. od tradycyjnego piekarnika. W efekcie oszczędzamy spora ilość czasu, prąd i składniki odżywcze. Co więcej – urządzenie to przez dłuższy czas zachowa właściwą temperaturę dania – na szczęście dla spóźnialskich 😉