Udostępnij
Skomentuj

Soczyste udka z kurczaka z kukurydzą z frytkownicy beztłuszczowej – przepis Tomka Jakubiaka

Przed wami niezła sztuka mięsa. Widać, że ten kurczak niedawno wrócił z wakacji. Złociutki jest chrupiący na zewnątrz i wyśmienicie soczysty w środku. Udka z kurczaka przygotowane za pomocą frytkownicy powietrznej są delikatne, kruche i pełne aromatu. Technologia opiekania powietrzem sprawia, że przyprawy intensywnie “przenikają” przez kolejne warstwy mięsa – to właśnie dlatego potrawy przygotowane we frytkownicy powietrznej 4Swiss są tak pełne smaku. Poniżej przepis od Tomka Jakubiaka. Aby nie zjeść za dużo, to lepiej nie próbować.

Przepis na kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej

Składniki:

Kukurydza

Cytryna

Miód

Sok pomarańczowy

Jogurt

Papryka

Sól

Kmin

Kolendra

Masło

Tymianek

Sposób przygotowania

Zaczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu łączymy sok z cytryny i pomarańczy z miodem i jogurtem. Doprawiamy papryką słodką. Oprószone solą morską udka z kurczaka marynujemy około 30 minut w lodówce.

Polecane frytkownice 4Swiss

30 minutowy czas oczekiwania możemy pominąć jeśli używamy frytkownicy beztłuszczowej.

Kmin i kolendrę ucieramy w moździerzu i łączymy z utartym masłem, którym posmarujemy kukurydzę.

Marynowane udka kurczaka oraz kukurydzę umieszczamy we frytkownicy powietrznej z gałązkami świeżego tymianku. Pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej 4Swiss w temperaturze 200 stopni około 30 minut.

Smacznego!

Kurczę pieczone! – danie “Przerażająco-pyszne

tomasz jakubiak

Udostępnij
0 ocen
Oceń artykuł i Ty!

Komentarze (0)

Specjalista Morele | 20:06
Cześć!
Jeśli chcesz poznać czasy dostawy dopasowane do Twojej lokalizacji, wprowadź kod pocztowy lub nazwę miejscowości.
Kod pocztowy możesz zmienić klikając w ikonę lokalizacji
Poznaj czas dostawy

Jeśli chcesz poznać czasy dostawy dopasowane do Twojej lokalizacji, wprowadź kod pocztowy rozwijając menu “Więcej”.