
Szybkie śniadanie nie musi być nudne, a dzięki frytkownicy beztłuszczowej przygotujemy rewelacyjne tosty nawet z mrożonego chleba. Czujecie ten zapach i chrupkość pieczywa, które przynosicie prosto z piekarni? Jesteśmy o krok od śniadania mistrzów 🙂 Łapcie przepis na tosty w wydaniu Tomka Jakubiaka.
Przepis na tosty z twarożkiem, jajkiem i awokado
Składniki:
Szczypiorek
Pomidory
Twaróg
Sól
Pieprz
Śmietana
Oliwa
Awokado
Żółtko jajka
Chleb
Sposób przygotowania:
Pomidory kroimy w drobną kostkę i łączymy z posiekanym szczypiorkiem i twarogiem. Doprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy kilka łyżek śmietany (…lub jogurtu) i kilka kropli oliwy (…możemy pominąć 😉 )
Awokado przekrawamy na pół. W miejscach po pestce umieszczamy żółtko jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki chleba oraz awokado umieszczamy w szufladzie frytkownicy. Pieczemy w temperaturze 170 stopni w programie tosty.
Smacznego!
Co wyróżnia frytkownice beztłuszczowe?
Frytkownice beztłuszczowe zyskały ogromną popularność dzięki technologii umożliwiającej gotowanie, grillowanie, pieczenie i smażenie bez potrzeby użycia tłuszczu. Według opinii użytkowników frytki z frytkownicy beztłuszczowej są pysznie chrupkie na zewnątrz i delikatne w środku. Frytkownica beztłuszczowa cyrkuluje ultra gorące i silnie sprzężone powietrze, eliminując potrzebę użycia oleju. To właśnie dlatego zamiennie stosowaną nazwą tego urządzenia jest frytkownica powietrzna. Rezultatem tego rodzaju obróbki termicznej są potrawy pysznie chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Posiłki przygotowane przy użyciu tej technologii są pełne smaku, zdrowsze i niskokaloryczne – chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku.
